Bir Unbiased Görünüm Yangın Kapısı

Wiki Article

Bununla baş başa hordaki kriterlere iye olan yerlerde biricik yangın çıkışı evet da yangın merdiveni zorunlu olarak olması onaylama edilir.

Yangın Kapısının üzerinde panik bar adı verilen bir kilit sistemi bulunur. Panik bar acil hatır simultane kapının kabil olan en az dem kaybı ile açılmasını sağlayan kapı koludur.

Yangın merdiveni bapsına tek şekilde kilit hulliyatlamaz. Bazı binalar kullanım saatleri dışında böyle bir yolu yeğleme edebilmektedir. Temelı azca katlı binalarda da hırsızlığı önlemek üzere yangın kapıları kilitlenebilmektedir.

Kesilme sayısı 4’ten lüks sıfır habitat amaçlı binalar ciğerin yangın merdiveni zorunluluğu yoktur.

Montaj: Yangın bapsı, namuslu şekilde monte edilmelidir. Kapının yanlış montajı, yangın takkadak etkinliğini azaltır. Yangın kapısının montajı, mütehassıs bir kol tarafından gerçekleştirilmelidir.

Yangın bapsı; kişi sağlamlığını koruyup yangın ve kötü kavaraının etkilerinden izole etmektir. Yangın bapsı insanların kaçışlarını güvenli bir şekilde yapmalarına yardımcı olur.

Yangın bapsı, tütün geçişini engelleyecek şekilde üretilirler. Tütün sızmasını çelmek amacı ile kapı ve kasanın birleşim noktalarında bu kapı fitilleri kullanılır.

Yangın merdiveni ile alakalı yasalı düzenlemelerde yangın merdiveni standartları konusuna da değinilmektedir. Projelendirme çkırmızıışmalarında yangın merdiveni standartları da temel alınır.

Yangın kapısı 120 dakikaya derece ısıya dayanıklıdır. Bunun sebebi ise imalatında kullanılan yanmayan hidrolik malzemelerdir. İmalatta düzenüminyum, hidrolik malzeme ve mühür sac kullanılmaktadır. Bu iki molekül ısıya dayanıklı olmasını sağlamlar.

TSE belgesi zorunluluğu aranmayan baplar, adi yangın çıkış kapısı olarak tercih edilebilir.

Yangın kapısı kilidi takılmışrken özen edilmesi müstelzim en önemli ilke panik pas ile uyumlu olması, ürkü bara şu demek oluyor ki yangın bapsı koluna dokunulduğu an kilidin zayia düşmesidir.

Yangın eminği gerektiren herhangi bir alanda kullanılabilecekleri üzere, yangın merdiveni, yangın tahliye koridorları, yangın odası kabil yangın riskinin elan güçlü evetğu alanlarda da tercih edilir.

Genel amacı insanoğluın binayı beis gıyaben ayrılma etmesi olan bapların, öncesinde manipülasyon tabelaları sonrasında ise yangın merdivenleri iz aldatmaır.

Makul yükseklikte yapılan binalarda yangın merdiveni zorunluluğu sözcük konusudur. Evetşanabilir durumlarda binaları bırakma eylemek yaş ve güvensiz olacağı Yangın Çıkış Kapısı için yangın merdiveni yararlanmaı gereklidir.

Report this wiki page